Arctic Circle Trail

Pochod z Kangerlussuaqu do Sisimiutu je asi 170 km dlouhý, patří k nejoblíbenějším v Grónsku. Jedná se o jednu z nejlepších tras na celém světě. Trasa začíná na největším grónském mezinárodním letišti a končí v krásném městě, do kterého připlouvají velké trajekty. Pochod trvá 10 až 14 dní a vyžaduje pečlivé plánování. Pochod se obvykle zahajuje z Kangerlussuaqu . Snadnější úsek cesty probíhá ještě v době, kdy jsou vaše baťohy těžké a v okamžiku, kdy v okolí Sisimiutu narazíte na obtížnější terén, budou již lehčí o spotřebované potraviny. (informace z průvodce Lonely Planet)

Podrobný popis cesty naleznete zde. Cesta je značená kamennými mohylami a bez kompasu, dobré turistické mapy ji snadno ztratíte. Uvažujeme že si sebou vezmeme GPSko a dalekohled, pro snadnější a přesnější navigaci. No a možná si také půjčíme satelitní telefon nebo osobní lokalizátor, pro případ krize. Podél cesty je devět malých chatek, kde se může zdarma přespat.
Pro tento pochod jsme si pořídili tři turistické mapy 1:100000 od Greenland Tourism, oblast Kangerlussuaq, Pingu a Sisimiut. Na tento pochod jsme se minulé léto připravovali v Krkonoších, na fotky z této několikadenní tury se můžete podívat sem.
GPS souřadnice cesty z Kangerlussuaqu do Sisimiutu na www.wikiloc.com